Peakston kül- és beltéri glettanyag

 

Peakston felületkiegyenlítő gletthabarcs gyárilag előkevert száraz simítóhabarcs, amely cement és műgyanta kötőanyagot, természetes ásványi töltőanyagot és tulajdonság javító adalékanyagot tartalmaz.

25 kg.

Leírás

 

FŐBB JELLEMZŐI:
Fehér színű, könnyen feldolgozható, kenhető, fagyálló,  mérsékelten páraáteresztő. Kézi és gépi keverésű, kézi felhordású termék. Jó tulajdonságai miatt homogén felület képzésére diszperziós falfestékek alá is ajánljuk.

Felhordási vastagsága : egy rétegben 0,5mm-2mm

Anyagszükséglet : 0,5kg – 2kg/m2 1 rétegben , a glettelni kívánt felülettől függően.
Igényes felület képzéséhez javasolt a kétszeri glettelés.

Keverés : 1kg szárazanyaghoz 0,3L – 0,4L csapvíz ( ideális 20°C -os) szükséges, a kívánt rétegvastagságtól, a felülettől, valamint a levegő hőmérsékletétől és páratartalmától függően. A keverésnél mindig a vízhez adjuk a szárazanyagot. A keverést célszerű fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A bekevert anyagot 10 – 15 perces pihentetés után újra át kell keverni. Javasolt a bekevert masszát 3 órán belül felhasználni.

Száradási idő : kb. 6 óra,a levegő hőmérséklete és páratartalma, valamint az anyag vastagságának függvényében.

Festhető : 20°C esetén 24 óra múlva.

Kiszerelés: 25 kg papírzsákban.

Eltartható : Száraz, fedett helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve 6 hónapig.

Vegyi hatás : A Munkaegészségügyi előírásokat betartva egészségre ártalmatlan.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET : Új és régi épületek, beton,  betonyplap, gipszkarton és Hvh 10 minőségi jelű cement kötőanyagú vakolattal vakolt felületek simítására, glettelésére alkalmazható külső és belső térben. SUPERBOND mélyalapozó használata után kapart alapvakolat, kőporos felület lesimítására is alkalmas.

ALKALMAZHATÓ : +5°C falfelületi és léghőmérséklet felett száraz, pormentes felületre. A felületet glettelés előtt meg kell tisztítani. A laza vagy táskás  részeket, pergő vakolatot el kell távolítani. Magas hőmérsékleten történő feldolgozásnál az erős, jó minőségű felületet célszerű, gyengébb felületet szükségszerű minden esetben glettelés előtt Superbond alapozóval kezelni.

SUPERBOND ALAPOZÓ :
Hígítási aránya : 1L Superbondhoz 1L csapvíz ( ideális 20°C ).

Anyagszükséglete hígítatlan állapotban : 0,1 – 0,15 L/m2 a felület nedvszívó képességétől függően.

Kérjük, a fent leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előirásnak megfelelően, Szakember által felhordott termékre vállal garanciát. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad.

Felhasználása szakértelmet igényel! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből ( időjárás, felület, szerszám, stb. ) eredő károkért a felelősség nem a felhasznált termék gyártóját terheli!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Peakston kül- és beltéri glettanyag” értékelése elsőként