Cimsec Prémium színes fuga – 5 kg

4 590Ft

Rugalmas, vízlepergető fugázó anyag 1-8 mm széles fugák kitöltésére

Anyagszükséglet: lent a termékleírásnál!
Színek: lent a termékleírásnál!

Leírás

Jellemzők

• vízlepergető és szennyeződéstaszító
• extra finom (kvarclisztet tartalmaz) összetételének köszönhetően selymes tapintású fugafelület
• praktikus vödrös, visszazárható és porzásmentes csomagolás
• széles színválaszték
• üvegmozaikhoz ésüvegburkolólapokhoz is ideális
• cementkötésű
• víz- és fagyálló,kültéren is alkalmazható
• nem reped, kiváló kopásállóság, csökkentett vízfelvevő képesség
• teraszra és padlófűtés esetén is alkalmazható

Cimsec Prémium fuga színek


Műszaki adatok

Összetétel: Cement, ásványi töltőanyagok, műanyag pordiszperzió valamint tulajdonságjavító adalékszerek
Anyagszükséglet:

15 x 15 cm lapméret esetén kb. 0.5 kg/m2

20 x 20 cm lapméret esetén kb. 0.4 kg/m2

30 x 30 cm lapméret esetén kb. 0.3 kg/m2

( függ a lap- és fugamérettől )

Fugaszélesség 1 – 8 mm
Keverésiarány: kb. 1,6 liter víz / 5 kg poranyag

kb. 0,64 liter víz / 2 kg poranyag

Pihentetési idô kb. 3 perc
Bedolgozható: kb. 2 óra
Várakozási idő a tisztítás elôtt:                       mázas lapok kb. 5–20 perc, greslapok kb. 10–45 perc
Terhelhető: kb. 24 óra elteltével
Alkalmazható: +5°C és +30°C közötti hőmérsékleten
Kötés utáni hőállóság: -30°C és +70°C között
Kiszerelés: 2 kg és 5 kg műanyag vödörben

További információk

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Magas minőségű, extra finomságú, cementtartalmú fugázó anyag, 8 mm fugaszélességig, csökkentett vízfelvevő képességgel, amely mázas és máz nélküli kerámia padló- és falburkoló lapok, kőporcelán (gres), üvegmozaik és üveg burkolólapok fugázására alkalmas – kül- és beltérben, terasz burkolásához és padlófűtés esetén. Különösen javasolt vizes és párás helyiségekben (pl. fürdôszoba, tusoló, konyha). Szélesebb fugák esetében a Cimsec Prémium Széles fugázót (2-20 mm-ig) kell alkalmazni. Medencékhez, konyhai munkaasztalokhoz és savas-lúgos terhelés esetén a Cimsec Nagyszilárdságú fugázót (2-30 mm-ig) vagy a Cimsec Epoxi ragasztó és fugázó anyagot javasoljuk.

A FELÜLET ELÔKÉSZÍTÉSE

A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után szabad megkezdeni, a foltosodás és kifehéredés elkerülése érdekében. A hézagokból a megkötött ragasztót el kell távolítani. A hézagolást megelőzően végezzen próbafugázást, különösen intenzív színek esetén (lapelszíneződés megakadályozása)! Erősen nedvszívó lapok és/vagy aljzat esetén, valamint nagy melegben nedvesítse be a lapok széleit a fugázás előtt (a fugában nem maradhat víz).

ALKALMAZÁS

Adagoljon kb. 1,6 liter tiszta, hideg vízhez 5 kg poranyagot (0,64 liter vízhez 2 kg poranyagot) és, lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel keverje csomómentesre, majd 3 perc pihentetés után ismételten keverje át. A fugázó anyagot gumi fugázóval (a fuga irányára átlósan) juttassa a hézagokba. Miután a fugázó anyag meghúzott (kb. 5–20 perc) a lapokat törölje át – tiszta vízben gyakran öblített és kicsavart – nedves szivaccsal. A záró síneket a fugázás után azonnal meg kell tisztítani. Másnap, a teljes száradást követően – szükség esetén – a lapokról törölje le a fugafátyolt, száraz ruhával! A bekevert fugázó anyag kb. 2 órán belül felhasználható. Tűző napon és nagy melegben ne fugázzon, mert a fugázó anyag gyors száradása hajszálrepedésekhez vezethet. A fugázó anyag a teljes vízlepergető képességét a felhordást követő 5. nap után éri el.

FONTOS TUDNIVALÓK

A fugázó anyagot száraz időben, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten javasolt alkalmazni. A fugázást csak a ragasztó teljes száradása után lehet megkezdeni. Cimsec Prémium színes fugázó (Premium Fugenbunt) Rugalmas, vízlepergető fugázó anyag 1-8 mm széles fugák kitöltésére 2014 A korai fugázás valamint a kifugázott burkolat korai és/vagy bőséges vízzel történő „átmosása” foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése a még nedves fugába). A víz túladagolása repedésekhez, a fuga vízállóságának csökkenéséhez, foltosodásához és kifehéredéséhez vezethet (a magas szabad mésztartalom miatt). Csak az azonos gyártási számú fugázó anyagok alkalmazása garantálja az azonos színárnyalatot. A kész fugát a teljes száradásig nem érheti eső, páralecsapódás és a hőmérséklet nem csökkenhet +5°C alá. A szerszámokról a friss fugázó anyag vízzel lemosható. A készítmény oldható króm (VI) tartalma a csomagoláson feltüntetett tárolási körülmények mellett 0,0002% alatt van a felhasználhatóság ideje alatt. Cementet tartalmaz. Bekeveréskor (víz hatására) erősen lúgossá válik, ezért a szemmel és a bőrrel való érintkezést kerülni kell. Ha szembe vagy bőrre kerül, bô vízzel le kell mosni. Szembe kerülés esetén orvoshoz kell fordulni. A fuga későbbi tisztításához és ápolásához használjon lúgos vagy semleges kémhatású tisztítószereket, a gyártó utasítása szerint.

TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS

Használjon lúgos vagy semleges kémhatású tisztítószereket, a gyártó utasítása szerint.

TÁROLÁS

Eredeti jól zárt csomagolásban, hûvös, száraz, nedvességtôl védett helyen. A megkezdett vödör tartalmát rövid idôn belül fel kell használni.

FELHASZNÁLHATÓ

Az elôírt tárolás mellett a gyártástól számított 3 évig.

 

További információk

Szín

12 – Cementszürke, 44 – Toffi, 80 – Égszínkék, 01 – Fehér, 04 – Halványszürke, 06 – Ezüstszürke, 07 – Világosszürke, 10 Manhattan, 13 Szürke, 16 – Grafit, 18 – Fekete, 22 – Melba, 25 – Szahara, 31 – Magnólia, 37 – Élénk piros, 39 – Pergamon, 40 – Jázmin, 41 – Natura, 42 – Madeira, 43 – Bahamabézs, 46 – Karamel, 47 – Méz, 49 – Terrakotta, 55 – Földbarna, 58 – Balibarna, 64 – Égisz, 88 – Szorrentókék, 90 – Provence

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cimsec Prémium színes fuga – 5 kg” értékelése elsőként