Cimsec Prémium Fugenflex szilikon – 310 ml

4 290Ft

Színek: lentebb a termékleírásnál!

Leírás

Jellemzők

• ecetsavasan térhálósodó
• szilikonbázisú
• nem reped,nem zsugorodik
• széles színválaszték
• gombásodás- és penészálló
• tartósan rugalmas
• UV-, időjárás- és vízálló

Cimsec Prémium Fugenflex szilikon színek


Műszaki adatok

Összetétel: Acetoxi-szilán térhálósító komponenst és szervetlen töltőanyagokat tartalmaz
Fugaszélesség:

25 mm-ig

Száradási idő: 1 – 5 mm/nap
Maximális mozgás felvétel: kb. ±20%
Alkalmazási hőmérséklet:   +5°C és +40°C között
Hőállóság: -30°C és +150°C között
Bőrösödési idő:  kb. 10-15 perc
Szállítható: max. -15°C-ig
Kiszerelés:                              310 ml műanyag kartusban

További információk

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Magas minôségû, ecetsavasan térhálósodó, tartósan elasztikus fugázó anyag. A CIMSEC Prémium színes fugázóval megegyező színekben készül. Hidegburkolattal ellátott felületek csatlakozási fugáinak és tágulási hézagainak tömítésére szolgál fürdőszobában, vizes helyiségekben, terasz, lépcsőburkolat valamint lábazat készítésénél. UV- és időjárásálló, kül- és beltérben is alkalmazható. Nem javasolt természetes, elszíneződésre hajlamos kő burkolólapokhoz (pl. márvány, gránit), fémekhez, cement- és mésztartalmú építőanyagok tömítésére, és kezelés nélküli fafelületekhez. Ezekben az esetekben a CIMSEC Fugenflex MS fugázót ajánljuk. Víz alatti tömítés készítésére nem alkalmas

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fugákat és a csatlakozási hézagokat meg kell tisztítani a portól és egyéb tapadást gátló anyagoktól (pl. olaj, zsiradék stb.). El kell távolítani a laza, puhán tapadó részeket és meg kell győződni, hogy az érintkezési felületek megfelelôen szárazak-e.

ALKALMAZÁS

Vágja le az adagoló csonk tetejét a menetes rész felett. Tekerje rá az adagolócsőrt, vágja le annak hegyét a megfelelő szögben és helyezze a kartust a kinyomópisztolyba. A felületek megfelelő előkészítése után egyenletes vastagságban hordja fel a szilikon tömítőanyagot a helyére. Szükség esetén használjon ragasztószalagot az esztétikus fuga kialakítása érdekében. A kinyomott massza – kb. 5 percig – mosószeres vízbe mártott spatulyával formázható. Ezt követően az esetlegesen felhasznált ragasztószalagot azonnal el kell távolítani. A még meg nem kötött tömítő anyag oldószerrel-, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el. A fugatömítés legfontosabb szabályai: – 10 mm fugaszélességig a kinyomott tömítőanyag szélessége és vastagsága legyen egyforma, míg ennél szélesebb fuga esetén ez az arány 2 : 1 (szélesség : vastagság). – Kerülni kell a háromoldalú feltapadást, mert az a tömítőanyag szakadásához vezethet. Ezért célszerű pl. rugalmas fugakitöltő zsinór behelyezése a résbe a tömítő szilikon alkalmazása előtt, különösen a sarkoknál.

FONTOS TUDNIVALÓK

A Cinmsec Prémium Fugenflex elasztikus fugázó anyag a kötéséhez szükséges nedvességet a levegőből nyeri. Mivel az alacsony páratartalom lassítja a száradást, ezért jól szellőztetett helyiségekben javasoljuk alkalmazni! Gyermekek kezébe nem kerülhet! A szemmel és bőrrel való érintkezés kerülendő. A tömítő színét lásd a ragasztott címkén. Csak az azonos gyártási számú termékeknél garantált a színazonosság. Nem átfesthető.

TÁROLÁS

Eredeti, jól zárt csomagolásban, hûvös, fagymentes, száraz helyen.

FELHASZNÁLHATÓ

Az elôírt tárolás mellett a gyártástól számított 18 hónapig.

 

További információk

Szín

38 – Rubinvörös, 68 – Montana, 85 – Szürkéskék, 00 – Transzparens (színtelen), 01 – Fehér, 04 – Halványszürke, 06 – Ezüstszürke, 07 – Világosszürke, 10 Manhattan, 13 Szürke, 16 – Grafit, 18 – Fekete, 22 – Melba, 25 – Szahara, 31 – Magnólia, 37 – Élénk piros, 39 – Pergamon, 40 – Jázmin, 41 – Natura, 42 – Madeira, 43 – Bahamabézs, 46 – Karamel, 47 – Méz, 49 – Terrakotta, 55 – Földbarna, 58 – Balibarna, 64 – Égisz, 79 – Krókusz, 88 – Szorrentókék, 90 – Provence

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cimsec Prémium Fugenflex szilikon – 310 ml” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…